otrdiena, 2010. gada 28. septembris

Eiropas brīvprātīgais darbs

Ja tev ir vajadzīgas pārmaiņas, vides maiņa, ja vēlies paplašināt savu redzesloku, krāt darba un dzīves pieredzi, ja vēlies iemācīties jaunu valodu un iemaņas, iepazīt citu kultūru un dzīvesveidu, Eiropas brīvprātīgais darbs ir lieliska iespēja, kā to visu izdarīt vienkārši. Tev nav jāzin tās zemes valoda, kur tu brauc, ne arī angļu valoda. Tev nav vajadzīga nauda, lai uzsāktu dzīvi jaunā valstī vai aizbrauktu līdz tai – ceļš un uzturēšanās tiek apmaksātas. Viss kas ir vajadzīgs ir vēlēšanās un tev jābūt no 18 – 30 gadus vecam.
Eiropas brīvprātīgais nenozīmē lētais darbaspēks. Darbs ir tikpat nozīmīgs kā neformālā mācīšanās. Iedomājies, kāda ir tā vide, kur tu varētu nokļūt – vai tas ir darbs ar veciem cilvēkiem Itālijā vai mūzikas instrumentu gatavošana Grieķijā, lai ko tu arī iedomātos un lai cik tas atbilstu vai neatbilstu realitātei, tas ir kas jauns un nezināms, un tev būs iespējas to visu apgūt un tu daudz iemācīsies. Valstis un sfēras, kurās strādāt ir visdažādākās – vide, māksla, kultūra, piederība Eiropai, jaunatnes politika, narkotiku apkarošana, veselības aprūpe, brīvā laika aktivitātes, sports, mediji un komunikācijas, sociālā vienlīdzība u.c., vari izvēlēties sev interesantāko. Tev būs valodas kursi un kabatas nauda, apmaksāta dzīvošana un ēšana, darbs ilgst no 1-12 mēnešiem, atkarībā no projekta.
Tā ir iespēja iegūt vienreizēju pieredzi, pilnveidoties, izmēgināt jaunas lietas, satikt cilvēkus ar citu kultūru un dzīves pieredzi, mainīt savu dzīves stilu un pilnveidot savas dzīves vērtības.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru